Završeno ovogodišnje izdanje Dakar relija

Ovogodišnje izdanje maratonskog relija od kako se održava u Južnoj Americi, po oceni svih učesnika bilo je najteže do sada.

Gabor Sagmajster jedini predstavnik Srbije na Dakaru u konkurenciji motociklista posle 13 specijalnih ispita osvojio je 53. mesto u generalnom plasmanu, što je ujedno njegov najbolji plasman do sada. U dosadašnjem skoru Sagmajster protiv Dakara vodi sa 5:1.

- U potpunosti sam zadovoljan rezultatom koji sam ostvario ove godine, kada je bilo najteže. Ko smatra da može bolje neka kupi motor, spremi 100.00 evra i prijavi se na Dakar, pa neka proba. Verujem da još dugo vremena neće biti nikog iz Srbije ko će uspeti da završi pet puta Dakar, najveći i najteži maratonski reli na svetu – prvi je komentar Sagmjstera u telefonskom razgovoru.

Od 5. do 18. januara sa samo jednim danom pauze svi učesnici prevalili su više od 8.000 kilometara kroz Aregntinu, Boliviju i Čile po izuteno teško prohodnim terenima, na visokim nadmorskim visinama, po ognjenoj vrućini. Nema tog takmičara bilo da je privatnik ili član fabričkog tima da barem jednom nije pogrešio.

- Ja sam svoj plan ispunio, ma kako da to drugima zvuči. Slobodno mogu reći da je ovogodišnje izdanje Dakara bilo najteže do sada, a ovo mi je šesto učešće u Južnoj Americi. Ostvario sam najbolji rezultat do sada 53. mesto u generalnom plasmanu, baš u pomenutim uslovima. Znam da sam najavljivao da mogu u prvih 50 i po meni sam u tome i uspeo. Nije bilo takmičara na motociklu, kvadu, posada u automobilima i kamionima koje nisu imale greške. To se jednostavno dešava, jednostavno nije moguće svih 13 dana u ekstremnim uslovima biti 100 posto skoncentrisan. Devetog dana imao sam žestok pad, a već sutradan sam imao probelma sa navigacijom i tom prilikom izgubio tri sata, taman koliko me deli od plasmana u top 50 – sumirao je Sagmajster.

Finalnog dana organizator je upriličio i ceremonijalnu rampu na kojoj će svi učesnici dobiti priznanja, a posle toga će uslediti slavlje. Naša ekipa iz Čila kreće u nedelju da bi u ponedeljak uveče sletela na beogradski aerodrom.

Offisiell Kvalitet Air Jordan, Adidas Sko Campus, Adidas Sko Nettbutikk, Adidas Sko Tilbud, Adidas Sko Sneakers, Adidas Tilbud Produkter